Piskótatekercs

Hozzávalók:


A különböző oldalakon gyakran téma a piskótatekercs. Az én receptem az, hogy plusz egy tojást adok még hozzá. Ami azt jelenti, hogy 8 db tojás 7 kanál cukor 7 kanál simaliszt ebből piskóta. Nagy gáztepsi belső méret 35x43 cm. Sütőpapírral bélelt tepsi 170 fokon addig sütöm amíg az oldala elválik, kicsit bedől, és a teteje nem ragad.Nyirkos konyharuhával leterítem, és egy deszkát ráteszek és ráfordítom, majd lehúzom a papírt. Feltekerem,egy tiszta papírral együtt, majd a ruháról leemelem, és a már kikapcsolt nyitott sütőbe visszateszem deszkástól kb egy percre, hogy a teteje, ha megnedvesedett a konyharuhától száraz legyen újra, ha kihűlt kihajtani, és tölteni. A lekváros piskótát nem kell papírral összehajtani, azt azonnal lekvárral megkenem, és ha szükséges egy percre a sütőajtóba teszem. Karácsonykor sütöttem ez ajándéknak ment valakinek a bejglivel együtt. Annyival még kiegészítem, ha olyan piskótát szeretnék amit több lapba vágok, akkor csak réteslisztet használok, és nincs plusz tojás. A receptből kimaradt késhegynyi só a tojásfehérjébe!!! Nekem az már annyira evidens, hogy a süteménybe is kell só, hogy már nem is írom.