Rácsos sonkás

Hozzávalók:


320 g liszt
1 tk élesztőpor
1 tk só
1 ek cukor
150 ml tej (szobahőmérsékletű)
1 db tojás, felverve, fele a tésztába, fele a tetejét megkenni
30 g vaj (szobahőmérsékletű)

70 g sajt
140 g sonka

Elkészítés:


Állítsuk össze a tésztát, az átszitált liszthez keverjük hozzá az élesztőport, a cukrot, a sót, a fele tojást majd a lágy vajat. Gyúrjuk össze, majd apránként öntsük hozzá a tejet.

Hagyjuk meleg helyen a duplájára kelni.

A sonkát vágjuk 6 db 5x12,5 cm-es szeletre
A sajtot vágjuk 6 db 3,5x5,5 cm-es szeletre.

Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre, formáljunk golyókat belőlük, takarjuk le folpackkal és hagyjuk 10-15 percig pihenni.

Egy darabhoz 2 db tésztagolyóra, és 1-1 szelet sonkára és sajtra van szükségünk.
Lisztezett deszkán nyújtsunk ki egy tésztagolyót kétszer olyan szélesre, mint a sonkaszelet (lásd kép!)
Tegyük egy sonkaszeletet a közepére, a széleit hajtsuk rá, csípjük össze (lásd kép!).
Éles késsel vágjuk 6 nagyjából egyenlő részre
A képen látható módon állítsuk ezt a 6 szeletet szorosan egymás mellé.
Vegyünk egy újabb tésztagolyót, nyújtsuk ki kör alakúra és tegyük kicsit megdöntve a közepére az összeállított szeleteket (lásd kép!).
Tegyünk a tetejére 1 szelet méretre vágott sajtot.
Csípjük össze a tésztát a tetején, majd fordítsuk át az egészet, hogy ahol összecsíptük az alulra kerüljön.
Éles késsel metsszük közepén végig a tésztaburkot (lásd kép!).

Tegyük őket olajozott tepsire, hagyjuk kb. kétszeresére kelni, majd kenjük meg a tetejüket tojással. Süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben aranybarnára, kb. 30 perc.

Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/81110