Ragacsos almatorta

Hozzávalók:


Hozzávalók

1 kg alma
10 dkg cukor
2 dkg vaj
1 maréknyi dió
4 tojás
25 dkg cukor
21 dkg liszt
1 sütőpor
1 dl forró víz
1 dl olaj
1 teáskanál vaníliakivonat
csipet só

Elkészítés:


almát megtisztítjuk, meghámozzuk és tetszés szerinti szeletekre vágjuk. 10 dkg cukorból karamellt készítünk, amit a sütőformába csurgatunk. A karamellre rádobjuk a kis kockákra vágott vajat és a durvára vágott diót, majd szépen elrendezzük az almaszeleteket is.

A piskótához a tojást a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ízesítjük a vaníliakivonattal. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd hozzáadjuk a forró vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd az almára öntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük.

Még melegen megfordítjuk, hogy a karamelles alma a tortánk tetejére kerüljön.