Rákóczi mákos

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK 34 x 22 cm - es tepsihez
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárga
- 1 dl tejföl
- 1 / 2 cs sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só



Töltelék :
- 25 dkg mák
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojássárga
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 75 ml langyos tej
- fél kk. sütőpor
- fél citrom reszelt héja

Díszítés :
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- baracklekvár

Elkészítés:


tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd pihentetjük legalább fél óráig. Ezután kinyújtjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk.
A töltelékhez szintén összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen rásimítjuk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 °C -on kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjéből habot verünk , fokozatosan adagolva hozzá a cukrot és nyomózsák segítségével berácsozzuk a süti tetejét. Visszatoljuk a sütőben és addig sütjük amíg színt kap a hab.
A baracklekvárt kevés meleg vízzel jól kikeverjük, szintén nyomózsákba töltjük és kitöltjük a rácsok közeit.
Tepsiben hagyjuk kihűlni.