Rakott besameles zöldbab

Hozzávalók:


1kg zöldbab
5 dkg vaj
2 ek. liszt
2 gerezd fokhagyma
20 dkg főtt, füstölt tarja
2 dl tejföl,
2 tojás
20 dkg sajt
Só, bors, szerecsendió

Elkészítés:


A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk, és sós, fokhagymás vízben -nem túl puhára -megfőzzük. Leszűrjük, a főzőlevet lehűtjük. A lisztből, a vajból és 2 dl főzőléből besamelt kėszítünk. Borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt, a reszelt sajt felét, a laskára vágott tarját, majd, ha langyosra hűlt, a tojások sárgáját és a fehérjehabot. Kivajazott jénai tálba öntjük, a tetejét reszelt sajttal meghintjük, és rózsazsínűre sütjük.