Rakott cukkínis palacsinta

Hozzávalók:


2 karcsú cukkini (kb. 60 dkg), 3 tojás, 1 kiskanál só, kb. 30 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet), 3 dl víz, 5 dl tejföl, 25 dkg reszelt füstölt sajt
a sütéshez:
8-10 dkg vaj
a tálaláshoz:
5 dl tejföl

Elkészítés:



1. A cukkiniket megmossuk, majd miután végeiket lecsaptuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha vastag a cukkini héja, csak akkor kell meghámozni.
2. A tojásokat felverjük, megsózzuk, a liszttel és a vízzel sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. A reszelt cukkinit hozzáadjuk.
3. A vajat fölolvasztjuk, 1 evőkanálnyit a palacsintasütőbe öntünk belőle, kissé megforrósítjuk, majd a cukkinis masszából 1 kis merőkanálnyit rámerünk. A kicsinél épp csak erősebb lánggal kb. 2 percig sütjük, majd megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is.
4. Tűzálló tálba csúsztatjuk, 2 evőkanál tejföllel megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Ugyanígy még 10-11 palacsintát sütünk a maradék masszából, és tejföllel, sajttal rétegezve az előzőre rakjuk.
5. Tetejére tejföl és sajt kerül, végül köze-pesen forró sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Cikkekre vágva tálaljuk, és külön is kínálunk hozzá tejfölt.