Rántott sajt másképp 2013. június 04.
Hozzávalók 2 személyre
20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
2 tojás
4 evőkanál liszt
1 fokhagymagerezd
8-10 szál petrezselyemzöld (elhagyható)
csipetnyi reszelt szerecsendió
csipetnyi só
a panírozáshoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát kell kapnunk.
Olajos kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk a keverékből. Zsemlemorzsában meghempergetjük őket, majd bő, forró olajban kisütjük.
Frissen, forrón a legfinomabb. Petrezselymes újburgonyával körítve, paradicsommal díszítve tálaljuk.