350 g rebarbara
650 ml víz
2 nagy csipet só
75 g kristálycukor
1 db vaníliarúd (belseje és héja)
2 rúd fahéj (egész)
10 szem szegfűszeg (egész)
1 db tojássárgája
140 ml tejföl (20%-os)
Opcionális
2 szem eper (friss)
1
A rebarbarát mossuk fel és vágjuk 1 cm-es darabokra.
2
Öntsük fel a vízzel.
3
Adjuk hozzá a fahéjat, félbevágott vaníliarudat, a szegfűszeget fűszertojásban, a sót és a cukrot.
4
Forraljuk fel, majd fedő alatt főzzük a forrástól számított 5-8 percen át
5
Közben a tojássárgát keverjük ki a tejföllel
6
Ha a vízben a rebarbara puhára főtt, halásszuk ki a vaníliát, a fahéjat és a szegfűszeges fűszertojást.
7
Most egy merőkanállal szedjünk a forró léből a tejfölhöz és jól keverjük el.
8
Majd öntsük vissza az egészet a leveshez, keverjük el és forraljunk rajta még egyet.
9
Botmixerrel egy kicsit turmixoljunk rá, hogy krémesebb legyen.
10
Majd, csak hogy finomabb legyen, egészen apróra vágott epret tehetünk bele tálaláskor.
11
És kész is! :) Hidegen és forrón is nagyon finom!