Brownie:
115g étcsokoládé
180 g vaj
200g cukor
4 nagy tojás
370g liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
1/8 teáskanál só
piros ételszínező, meggylé vagy akár meggybefőtt piros leve
Tojáshab:
3 tojásfehérje
2 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
Tetejére dió, mogyoró, mandula
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd vajazzunk ki jó vastagon egy tetszőleges sütőformát.
Mikróban melegítsük fel a csokoládét és a vajat egy nagy hőálló edényben, majd keverjük simára. Habverővel keverjük hozzá a cukrot, aztán egyszerre mindig csak 1 tojást. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a következő 4 összetevőt.
2. lépés
A piros színezőből – legyen az akár meggylé vagy ételfesték – annyit tegyünk a tésztába, hogy szép intenzív, vörös színe legyen. ha meggylevet használnánk, akkor figyelünk oda, hogy ne legyen nagyon híg a tészta, ha kell keverjünk még benne el egy kis lisztet. Öntsük bele a keveréket az előkészített formánkba.
3. lépés
Süssük 44-48 percig, vagy tűpróbáig. 3 tojásfehérjét felverünk habbá, majd folyamatosan keverjük hozzá a porcukrot, egyszerre csak egy evőkanállal, tehetünk bele pár csepp citromlét is. Mikor megvolnánk, verjük nagyon keményre a habot, majd kenjük a brownie tetejére, azt pedig szórjuk meg dióval, mandulával, mogyoróval.
A tetejére a következő krémet is tehetjük:
20 dkg mascarpone
Tetszőleges mennyiségű porcukorkevés só
1 csomag vaníliàs cukor