Répatorta naranccsal

Hozzávalók:


1 bio narancs
20 dkg puha vaj
25 dkg sötétbarna nádcukor
3 tojás
18 dkg őrölt mandula
28 dkg reszelt sárgarépa
28 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
a krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 bio narancs reszelt héja és leve

Elkészítés:


Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk.
A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépbe tesszük. Pépesre keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tojásokat, végül a mandulát és a sárgarépát is.
A pépet tálba öntjük, fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A formába töltjük és nagyjából 50 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd tortatálra téve teljesen kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a narancslével és egy kevés narancshéjjal, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A torta tetejére halmozzuk, megszórjuk a félretett reszelt narancshéjjal. Tálalás előtt a tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: ha gyerek nem eszik belőle, akkor a mascarponés krémbe keverhetünk narancslikőrt is. A tészta megsüthető muffinformában is, 24 db lesz belőle.