Ribizlis sült túrótorta

Hozzávalók:


Hozzávalók:
tésztához:
22 dkg liszt
2 dkg kakaópor
7 dkg porcukor
14 dkg vaj
1 tojás
töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja reszelve
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg liszt
díszítéshez:
kb.20 dkg ribizli
1 csomag piros tortazselé (nálam 1 zacskó Alsa málnás gyümölcszselé)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd a tojással tésztává gyúrom. Kinyújtom és kibélelem vele a 20 cm átmérőjű piteformát. Megszurkálom és a hűtőbe teszem, míg a töltelék készül.
A töltelékhez valókat egy tálban a botmixerrel krémesre keverem és a tésztára töltöm. 170 fokon kb. 50-60 percig sütöm. Hagyom kihűlni, majd a tetejére szórom a ribizlit és leöntöm a zacskó lévő leírás szerint elkészített zselével. Hűtőbe teszem, míg a zselé megszilárdul.