75 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
40 dkg piros ribizli
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csipet só
5 tojás
2,5 dl tejföl
A túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról. A puha vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a sóval. Egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat. Külön edényben a túrót a tejföllel összekeverjük, majd a vajas-tojásos masszával is összeöntjük. Végül a keményre vert tojásfehérjét habbá verve beleforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos formát kibélelünk zsírpapírral, és a masszát kb. 1 cm vastagon belesimítjuk. A 2/3-ad részét a ribizliszemeknek rászórjuk, majd a maradék túrós krémet is beleöntjük. 190°C-on 1,5-2 órahosszat sütjük. Ha kész, a sütőben hagyjuk kihűlni, ügyelve arra, hogy ne érje hirtelen hideg levegő. Ha kihűlt, ribizliszemekkel díszítjük. Hűtőben tartjuk másnapig. Tálalás előtt levesszük a kapcsot, tálra csúsztatjuk, és éles késsel felszeleteljük.