Ropogós diós csokis keksz

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 100g reszelt csokoládé, 200 g cukor, 1 vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéj, 200 g darált dió.

Elkészítés:


Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a csokit lereszeljük, a diót ledaráljuk. A kész habba beleforgatjuk a csokit, cukrot, darált diót, fahéjat, majd a masszát 2 órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni, így a tészta egy kicsit megkeményedik, könnyebb lesz vele dolgozni. Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a csokit lereszeljük, a diót ledaráljuk. A kész habba beleforgatjuk a csokit, cukrot, darált diót, fahéjat, majd a masszát 2 órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni, így a tészta egy kicsit megkeményedik, könnyebb lesz vele dolgozni. Benedvesített kézzel kis golyókat formázunk belőle, egyenként egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített 195 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd fémdobozba rakosgatjuk. Ha szeretnénk a csokis ízt tovább fokozni, akkor a tallérok felét belemárthatjuk olvasztott csokiba is.Benedvesített kézzel kis golyókat formázunk belőle, egyenként egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített 195 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd fémdobozba rakosgatjuk. Ha szeretnénk a csokis ízt tovább fokozni, akkor a tallérok felét belemárthatjuk olvasztott csokiba is.