2-4 adag
» 6 felső csirkecomb
» olívaolaj
» 2 dl fehérbor (rizling)
» 5 dl alaplé
» 4 ág rozmaring
» 1 hagyma
» 3 sárgarépa
» 3 szárzeller
» fokhagyma
» 4 kemény őszibarack
» 1 fürt szőlő
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.
Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkecombok pirultak megdinszteljük a megmaradt olajon a hagymát.
Hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát és a feldarabolt szárzellert.
A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadunk két friss rozmaring ágat.
Ezután lejjebb vesszük a hőfokot, és visszatesszük a serpenyőbe a csirkecombokat, és köré ültetjük a feldarabolt őszibarackokat.
Az edényt szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.
Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.