Rózsafánk-boldogi

Hozzávalók:


Rózsafánk recept kb. 20 db elkészítéséhez Hozzávalók: 0,5 l tej, 6 db tojás, 5 ek cukor, 1 csipet só, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 40 dkg finomliszt, napraforgó étolaj, 2 ek porcukor a szóráshoz. Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, felverjük és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük, majd kb. 1/2 dl olajat is belekeverünk. A lisztet érdemes átszitálni, hogy csomómentes tésztát kapjunk. Egy széles, lapos lábosba olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már jól felforrósodott a sütőforma, akkor kivesszük, belemártjuk a tésztába, ami rátapad, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele teljesen, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején! Hirtelen átsül, kb 30 másodperc alatt. A megsült tészta kinyílik a sütőn, az olajból kiemeljük, lecsepegtetjük, majd egy tálca felett megrázogatjuk, hogy lecsússzon és a tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.