Sajtgolyó póréhagymacsírãs tejföllel

Hozzávalók:



Hozzávalók 8 db-hoz
4 evőkanál reszelt sajt (lehet többféle, pl. füstölt is)
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 közepes tojás
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csipet őrölt bors

a sütéshez:
olaj
a mártogatóhoz:
2-3 dkg póréhagymacsíra
1,5 dl tejföl
1 csipet só

Elkészítés:



A sajtgolyó hozzávalóit összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formázunk, és annyi forró olajban, amennyi éppen ellepi, aranybarnára sütjük.
A csíra felét az enyhén sózott tejfölbe keverjük.
A sajtgolyót a maradék csírával megszórt tejföllel tálaljuk.

Tipp: az ételhez a maradék, már kemény, apró sajtdarabkákat is felhasználhatjuk. Ez esetben késes aprítóban daráljuk le a sajtot. Ha nincs otthon zabpehelyliszt, búzaliszttel helyettesíthetjük.