A tésztához
40 dkg finomliszt
25 dkg Rama Vajas íz
fél kiskanál só
1 mokkáskanál pirospaprika
1 dkg élesztő
8 dkg reszelt sajt
3 evőkanál tejföl (kb)
1 tojássárgája
A nyújtáshoz
finomliszt
A lekenéshez
1 db tojásfehérje
A tepsi kikenéséhez
2 dkg Rama Vajas íz
A krémhez
20 dkg Rama Vajas íz
20 dkg natúr tejszínes krémsajt
fél kiskanál só (kb)
10 dkg reszelt sajt
Az oldalára
10 dkg reszelt sajt
1.A tésztához a lisztet a Ramával, a sóval, a pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órán át.
2.Ezután meglisztezett gyúródeszkán késfok, kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) megsütjük.
3.Miután 6-7 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni, annál is inkább, mert fontos, hogy szép világos maradjon.
4.Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a többi hozzávalóval jól kikeverjük. 2-2 pogácsát a krémmel vastagon összeragasztunk úgy, hogy a fényes (fehérjével lekent) oldaluk legyen kifelé.
5.Egy kicsit összenyomjuk, hogy egy kis krém kijöjjön az oldalán, amit reszelt sajtban megforgatunk, de az is jó megoldás, ha ide is egy kis krémet kenünk, s eztán forgatjuk a sajtba.