Sajtos pogi

Hozzávalók:


Tésztához:
550 g finomliszt
3-4 kk. só (ízlés szerint)
250 g reszelt sajt (Trappistát használtam)
80 g zsír
1,5 tojás
2 dl natúr joghurt
0,5 dl tej
25 g élesztő
Tetejére:
0,5 tojás
70 g reszelt sajt

Elkészítés:


Átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, reszelt sajtot és elkevertem.
Hozzáadtam a zsírt, 1,5 tojást és a joghurtot. A tejbe feloldottam az élesztőt, ezt is hozzáadtam majd alaposan összegyúrtam. Letakarva a konyhapulton pihent 4-5 órát. (Előző este is összeállíthatjuk a tésztát, amit a hűtőben egy éjszakát pihentetünk, akkor másnap reggel süthetjük.)
Lisztezett deszkára borítottam a tésztát, kissé átgyúrtam, majd kb. 2 cm vastagra nyújtottam.
Apró pogiszaggatóval kiszúrtam, tepsire tettem, tetejét a maradék tojással megkentem majd mindegyik tetejére kis reszelt sajtot tettem.
A pogikat kb. fél órát a tepsin pihentettem, míg előmelegítettem a sütőt 200 fokra. Két tepsivel 18-20 perc alatt sült meg, közben egyszer megcseréltem őket. Tepsin hagytam kihűlni.