Sajtos virsli becsomagolva

Hozzávalók:



Tészta:
600g liszt
1 evökanál só
1 evökanál cukor
25g friss élesztö
2,5dl tej
100g puha vaj
1db tojás

Töltelék:
10db virsli
10 szelet sajt

Tetejére:
1db tojás
szezámmag

Elkészítés:



A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb.30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, 10 egyenlö részre vágjuk és kis gombócokat formázunk belölük.
Majd ezeket egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra, egy picit nagyobbra, mint amekkora a virsli.
A kör-tészta mindkét oldalán 5db vágást ejtünk kb.3-4cm mélyen úgy, hogy a közepe, ahol a virsli lesz egyben maradjon:
Körbetekerjük a virslit a sajttal és a tészta közepére fektetjük:
Majd a bevágott darabokat váltakozva egyik oldal-másik oldalról egymás után a sajtos virslire hajtogatjuk:
Majd egy sütöpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket és ismét pihenni hagyjuk kb. 30 percet.
Ezután egy felvert tojással lekenjük öket, és szezámmagal megszórjuk a tetejüket.
Végül 180 fokra elömelegített sütöben kb.25-30perc alatt megsütjük.

TIPP: Ízlés szerint rakhatunk a virsli alá a tésztára egy vékony csíkban ketchupot vagy mustárt is...:)