1. A korpusz elkészítése
szárazsütemény 140 g
A szárazkekszet összemorzsoljuk,a konyhai robotgép vagy a konyhai sodrófa által.
2.
vaj 75 g
Megkeverjük olvasztott vajjal.
3.
Homogén anyagot keverünk, amelyet egy vajjal kikent forma aljára helyezünk(átmérő cca. 20 cm)
4. A töltelék elkészítése
tyúk tojás 3 db • mascarpone 250 g • túró, sima, sovány zsírtartalmú 250 g • kristálycukor 140 g • vaníliacukor 36 g • citromhéj 1 citrón • citromsav ½ citróna • só 1 csipet • vaníliás puding -por 2 EK
Egy nagyobb tálba tojásokat, mascarpone sajtot, finom túrót, citromsavat és citromhéjat, sót és pudingot helyezünk.
5.
Megkeverjük.
6.
A tölteléket beleöntjük a kekszes tésztába.
7.
Előre melegített sütőben 10 percen keresztül sütjük a legmagasabb fokozaton, ezután a fokozatot lecsökkentjük a minimumra, majd még 50-60 percig sütjük. A megsütés után a sajttorta közepe félig folyékonynak fog tűnni, viszont a lehűlés után fokozatosan megszilárdul. Hagyjuk szobahőmérsékletnél kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe a következő napra. Így meggátoljuk a torta megrepedezését és vághatóvá válik.