Sajttorta-japán

Hozzávalók:


275 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
83 g tojássárgája
137 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
22 g búzaliszt (BL55)
36 g kukoricakeményítő
275 ml 2,8%-os tej
82 g vaj
137 g tojásfehérje
110 g kristálycukor

Elkészítés:


Egy 23 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt, majd kívülről csomagoljuk be alufóliával úgy, hogy ne tudjon a víz befolyni majd sütéskor.
2
A krémsajtot egy nagy tálban keverjük simára.
3
A tojássárgáját magas fokozaton, jól habosítsuk fel.
Habkönnyű japán sajttorta recept
4
Adjuk hozzá a sűrített tejet, és habosítsuk tovább.
5
Egy külön tálban keverjük össze a búzalisztet a kukoricakeményítővel.
Habkönnyű japán sajttorta recept
6
Majd alacsony fordulaton keverjük hozzá a tojássárgás alaphoz. Ha elkeverte, ismét magas fordulatos habosítsuk teljesen egyenletes, könnyű keverékké.
7
Az elkészült tojássárgás alapot adjuk a krémsajthoz, és keverjük el vele egyenletesen.
8
A tejet a vajjal forraljuk fel.
9
A forró tejet kis részletekben keverjük a tojássárgás alaphoz. A keverék legyen teljesen csomómentes. Tegyük a hűtőbe, amíg újra kelleni fog.
10
A sütőt melegítsük elő 150 C-ra légkeverés nélkül. A tojásfehérjét pedig kezdjük el habosítani a kristálycukorral
11
Mikor a hab kemény, és könnyű, keverjük az alaphoz. Ismét fontos, hogy teljesen csomómentes, egynemű masszát kapjunk.
12
Öntsük bele az egészet az előkészített sütőformába.
13
2 cm magasan töltsünk vizet a sütőlemezbe, majd tegyük bele a sütőformát. Először így süssük 15 percen át 150 C-on légkeverés nélkül, majd emeljök a hőmérsékletet 170 C-ra, és további 25 percen át süssük. Legvégül 180 C-ra emelt hőmérsékleten még további 5 percet
14
Kihűlés után szeleteljük! Egyszerűen elképesztően könnyű, és finom! :) Friss gyümölccsel, vagy gyümölcslekvárral fogyasszuk.