Sajttorta- málnás (sült)

Hozzávalók:


600g krémsajt
150g kristálycukor
3 tojás
30g (2 evőkanál) liszt
1 citrom héja
20 dkg málna

Elkészítés:


A sajtot és a cukrot géppel jól kikeverjük.
Adjuk hozzá a tojásokat egyenként mindig akkor mikor már az előző teljesen elvegyült a sajtkrémbe.
Adjuk hozzá a lisztet, citromhéjat, és ha gyümölcsöt keverünk a tésztába ekkor tegyük.
Ütögessük a tortát asztalhoz, hogy kisimuljon és ne legyen buborékos, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük.
Hagyjuk a formában kihülni.

Változatok:

Az eredeti recept 200g málnát ír, amit a nyers tésztába kell keverni.
Nagyon finom ha a tésztába 1 kiskanál rózsavizet keverünk, és a tetejére gránátalma magokat szórunk, esetleg naranccsal, mandarinnal vagy pomelóval vegyítjük.
Ha a sajthoz 50g lágy kecskesajtot keverünk.
Tetejére finom a karamellizált körte, azaz kb. 40-50g cukrot karamellizálunk és egy evőkanálnyi vajat adunk hozzá, ebbe forgatjuk meg a körtedarabokat. A karamellhez egy csipet sót is adhatunk. A körtét akkor helyezzük el a tortán, ha készre sült. Ez jól ment a kecskesajtos verzióhoz.
A tetejére finomak még egy kis creme fresh, vagy cukros tejföl, amit összekeverünk, és kb. 25 perc sülés után a tortára tesszük, majd 10 percre még visszatesszük sülni.
Finom még ha olvasztott csokit és/vagy egy kis lekvárt csorgatunk a tetejére.
Vagy az olvasztott csokit két kis darabka kandírozott, vagy fél teáskanál friss gyömbérrel keverjük.
Cirom helyett vagy mellett rakhatunk bele narancs héjat és egy kis levet, csokival a tetején szintén finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sajtok közül nagyon jó a Philadelphia, de kevés és drága. Nekem még bevált az Aldi saját márkás Milfina krémsajtja, és a Exquisa krémsajt.