Sárgarépatorta

Hozzávalók:


Hozzávalók

24 cm átmérőjű tortaformához
A tortalaphoz
25 dkg cukor
4 tojás
3 dl olaj
40 dkg sárgarépa
50 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
olaj a forma kenéséhez
A krémhez
20 dkg natúr krémsajt
1 teáskanál vaníliás cukor
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
A díszítéshez
marcipán sárgarépák
ételfestékkel zöldre színezett kókuszreszelék

Elkészítés:


180 fokra melegítjük a sütőt. A sárgarépát apró lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. Összekeverjük a cukrot, a tojásokat és az olajat.

Hozzáadjuk a sárgarépát, a lisztet és a többi hozzávalót. Jól elkeverjük, majd kiolajazott, lisztezett formába öntjük. Sütőbe tesszük, és 35-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Teljesen kihűtjük. Közben a krém hozzávalóit összekeverjük, és amikor a sütemény kihűlt, kettévágjuk. Vékonyan megkenjük a krémmel belül, majd a torta tetejét is bevonjuk vele. A marcipán figurákkal díszítjük, és megszórjuk a zöldre festett kókuszreszelékkel.

Tipp: marcipánrépákat magunk is készíthetünk, narancssárga és zöld marcipánból. A zöldre festett kókuszreszeléket házilag is előállíthatjuk. Kis tálkába kókuszreszeléket szórunk, folyékony, zöld ételfestéket öntünk hozzá, villával elkeverjük, majd sütőpapírra borítva megszárítjuk. Ezt a tésztát tepsiben is megsüthetjük, ha így készítjük, rombusz alakú szeletekre vágva kínáljuk. Muffint is süthetünk belőle, akkor 12 muffinhoz elegendő ennek a tésztának a fele, a sütési idő kb. 30 percre módosul.