Sfogliotelle

Hozzávalók:


1 kg liszt
30 gr só
20 gr cukor
0,5 l víz
20 gr borecet
zsír
Töltelék

0,5 kg ricotta
50 gr búzadara
100 gr tej
150 gr cukor
30 gr kandírozott gyümölcs
csipet só
fél kávéskanál fahéj

Elkészítés:


Tejben főzzük a búzadarát és a kandírozott gyümölcsöt. Levesszük a tűzről, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük.

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, dagasztjuk, és 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk kézzel, mint a rétestésztát. Szinte átlátszó kell, hogy legyen. Olvasztott zsíros ecsettel megkenjük. Alulról felfelé nagyon szorosan feltekerjük, hogy ne maradjon közte semmi levegő. A tésztarudat fél órát hűtőben pihentetjük, majd késsel 1 cm-es részekre vágjuk. Kézzel tölcsérformákat formázunk a tésztarészekből, és a tölcsér szájába kanállal betöltjük a ricotta tölteléket, majd elcsípjük a végeket, hogy ne folyjon ki a sütésnél. Így kagyló formájú lesz a sütemény. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha aranybarna.