4-6 adag
» Sörtésztában sült spárga:
» 50 dkg fehér spárga (egyenes, és ne túl vékony)
» 15 dkg liszt
» keményítő
» 3 tojás
» 1,5 dl sör
» 3 dk vaj
» 5 dkg reszelt parmezán
» sütéshez olaj
» Citromos aioli:
» 2 citrom
» 1 zöldcitrom
» 2 tojássárgája
» 1 dl olívaolaj
» 1 dl sima olaj
» mustár
» citromlé
» fokhagyma
A lisztet összekeverjük kevés keményítővel, olvasztott vajjal, három tojással a reszelt parmezánnal és a sörrel.
A tésztát egy elektromos kézi keverővel jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A fehér spárgát megpucoljuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, majd 1-2 percig blansírozzuk.
Amikor ezzel készen vagyunk, szűrőkanállal kivesszük a főzővízből.
A tészta pihentetése után, amikorra a spárgák is kicsit kihűltek beleforgatjuk őket a sörtésztába.
Forró, bő olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy az olajat leitassuk róla.
A citromos majonézhez először egy citrom héját lereszeljük, és sütőben kiszárítjuk.
A tojássárgákat egy kevés mustárral, reszelt fokhagymával, kevés sóval elkeverjük.
Ezután lassan adagolva csorgatjuk hozzá az olajat és habverővel folyamatosan kevergetjük.
Amikor szép fényes már a mártásunk, akkor hozzácsepegtetünk egy kevés citrom és lime levet. Majd legvégül hozzákeverjük a szárított citromhájat.