A piskótához:
6 nagy tojás
7 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 evőkanál darált dió
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
2 tojás sárgája
12 dkg cukor
1 csomag vaníliaízű pudingpor
3,5 dl tej
20 dkg vaj
Az öntethez:
8,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliaízű pudingpor
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál rumaroma
tejszínhab a tálaláshoz
A tojásokat szétválasztottam. A fele cukorral és a sütőporral kikevertem a sárgákat. A fehérjét csipet sóval és a többi cukorral felvertem. 5 evőkanál liszttel elkevertem a sárgáját és a habot, majd 3 részre osztottam. Egyikhez hozzákevertem 1 evőkanál lisztet meg a vaníliás cukrot, másikhoz a kakaót, harmadokhoz a diót.
Mindegyiket kivágott csücskű zacskóba borítottam, s sütőpapírral bélelt nagy tepsibe átlósan csíkokat húztam váltakozó színekből.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam, tűpróbáig sütöttem.
Kicsit hűlni hagytam, majd papírral együtt feltekertem.
A krémhez a tojások sárgájából, cukorból, tejből, pudingporból pépet főztem. Hagytam kihűlni, majd elkevertem a puha vajjal.
A tekercsről lehántottam a papírt, megkentem a krémmel, majd a papír segítségével visszatekertem, hűtőbe tettem.
Az öntethez a kakaót, pudingot kevés tejjel elkevertem, majd a cukor, aroma és többi tej hozzáadásával felfőztem.
Néhány óra múlva jól lehetett szeletelni a tekercset. Az öntettel és tejszínhabbal tálaltam.