Sonkás, zsályás pulykamell

Hozzávalók:



2-4 adag
» 40 dkg pulykamell
» 10 zsályalevél
» 10 db vékony szelet levegőn szárított sonka
» 1-3 dl fehérbor
» 5 dkg vaj
» olaj

Elkészítés:


Elkészítés

A pulykamellet nagyon vékony szeletekre felszeleteljük. Egy nagyobb vágódeszkára leterítünk frissentartó fóliát, ráteszünk egymástól pár cm-re a pulykamell szeleteket, majd a tetejét is lefedjük fóliával.
Ezt követően a tenyerünkkel laposra nyomogatjuk a hússzeleteket. Levesszük a felső fóliát és sózzuk a húst, majd rájuk helyezünk egy közel azonos méretű szelet napon szárított sonkát.
Erre rakunk még szeletenként 1-1 zsályalevelet, majd átszúrjuk fogpiszkálóval a húst úgy, hogy átszúrja a zsályát is, és a sonkát is.
Ezután egy serpenyőbe kevés vajat teszünk, és amint felhabzik, lassú tűzön, először a zsályás-sonkás oldalával lefelé elkezdjük sütni a pulykaszeleteket.
Ha ezzel is elkészültünk, kiszedjük egy tányérba, és a serpenyőben elkészítjük a fehérboros öntetet.
Fehérborral felöntjük a serpenyőben maradt vajas keveréket, amit addig forralunk, amíg szirupos állagú lesz.
Hozzáadunk egy kevés vajat, és hagyjuk beleolvadni a pecsenyelébe.
Ezt követően egyesével visszatesszük a serpenyőbe az elkészült pulykamell szeleteket a tálaláshoz.