Sós halacskák

Hozzávalók:


Hozzávalók
Tészta
500 g liszt
40 g friss élesztő
5 g cukor
10 g só
2 dl olaj
3 dl víz
Töltelék
200 g zsírszegény kemény sajt, reszelve
150 g konzerv tonhal
50 g vaj/margarin
szemes bors

Elkészítés:



Az élesztőt egy kevés langyos vízben elkeverjük, hagyjuk, hogy feloldódjon.
Egy mély edényben keverjük a liszthez a cukrot, a sót, az olajat, az élesztőt és a kézmeleg víz hozzáadásával (részletekben, amennyi szükséges) gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
A töltelékhez a tonhalat keverjük össze a reszelt sajttal.
Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra a tésztát, és vágjunk belőle 8 x 8 cm-es lapokat. Töltsük és formázzuk a képen látható módon. A tetejét kenjük meg olvasztott vajjal/margarinnal, a pikkelyeket egy ollóval tudjuk belecsipkedni, szemnek nyomjunk bele egy szem borsot.
Süssük előmelegített sütőben 250 °C hőmérsékleten aranybarnára.
Forrás:http://kuhinja-ideje.blogspot.hu/2015/…/ribice-od-testa.html