Spenótos- rikottás napraforgó

Hozzávalók:


1 csomag friss leveles tészta
35 dkg spenót
35 dkg ricotta
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 tojás

Elkészítés:


Kiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot, a tojást, sózom, borsozom, és kb. 1 evőkanál zsemlemorzsát keverek hozzá.

Előmelegítem 180-ra a sütőt, majd a tésztát ketté osztom és mindkettőt kör alakúra nyújtom. Az elsőt ráhelyezem a tepsire, majd ráhalmozom a tölteléket úgy, hogy középen legyen egy halom és körben egy sávban a széle mellett.

Ráhelyezem a másik lapot, a szélén rányomkodom, majd a közepébe teszek egy kör alakú tálkát, vagy bögrét, és késsel 2-3 ujjnyi távolságra bevagdosom és elforgatom őket.