Stracciatella szelet

Hozzávalók:


4 tojásból sárga piskóta (4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor)
4 tojásból kakaós piskóta (4 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1/2 sütőpor)
Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 narancs
8 dkg csokoládé
15 dkg cukor
1 csomag étkezési zselatin
3 dl tejszín

Elkészítés:


A piskótákat megsütjük a hagyományos módon, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejből, a vaníliás pudingból, valamint a 15 dkg cukorból megfőzzük a pudingot. Ebbe még melegen belereszeljük a narancs héját, a levében pedig feloldunk egy csomag zselatint, amit egy pillanatra megmelegítünk mikróban (fél percig). Ezt is hozzákeverjük a pudinghoz, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt felverjük habbá és lereszeljük a csokoládét. A kihűlt pudingba óvatosan, lazán beleforgatjuk a felvert tejszínhabot és a csokireszeléket.
A piskótákat kettévágjuk, felváltva rétegezzük a krémmel (sárga lap-krém-barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap). A tetejére is kenünk egy kis krémet, majd reszelt csokival díszítjük. A tetejét felvert tejszínhabbal is bevonhatjuk, és ízlés szerint díszíthetjük.