Süni keksz

Hozzávalók:


Tészta
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojãssárgája

Elkészítés:


A tojássárgája kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. (Ha szükséges egy kanál tejfölt adhatunk hozzá, és ízesíthetjük is reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral)
Igyekezzünk gyorsan dolgozni! Hűtőben pihentessük 20 percig.

Először golyókat formálunk belőle, amiket a két tenyerünk között egy kicsit összelapítunk, sodrunk a forma kialakításához.
Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kihűlt, a süni hátát megforgatjuk olvasztott csokoládéban, majd meghempergetjük pirított, apróra vágott dióban (vagy kókuszreszelékben).
Rajzoljuk meg a szemét és az orrát pár csepp csokoládéból.
tojássárgája kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. (Ha szükséges egy kanál tejfölt adhatunk hozzá, és ízesíthetjük is reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral)
Igyekezzünk gyorsan dolgozni! Hűtőben pihentessük 20 percig.

Először golyókat formálunk belőle, amiket a két tenyerünk között egy kicsit összelapítunk, sodrunk a forma kialakításához.
Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kihűlt, a süni hátát megforgatjuk olvasztott csokoládéban, majd meghempergetjük pirított, apróra vágott dióban (vagy kókuszreszelékben).
Rajzoljuk meg a szemét és az orrát pár csepp csokoládéból.