Svéd mandulatorta

Hozzávalók:


4 tojás
25 dkg darált mandula
15 dkg barna cukor
1,5 dl tejszín
20 dkg vaj
6 dkg cukor
5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:


Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a barna cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük
a darált mandulát. Sütőpapírral béleljük a tortaformát, és belesimítjuk a tésztát.

190 fokra melegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből,
és hagyjuk kihűlni.

A krémhez elvegyítjük a tojások sárgáját a cukorral és a tejszínnel, majd közepes lángon kevergetve addig melegítjük az egészet, amíg sűrűsödni nem kezd. (Ne forraljuk!)
Levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, az egészet simára keverjük, és kihűtjük.

Lapjában kettévágjuk a tésztát, a két réteg között megtöltjük a krém felével, a többi krémmel pedig bevonjuk a torta külsejét.

Serpenyőben kissé megpirítjuk a szeletelt mandulát, és a tetejére szórjuk.