Szabadkai palacsinta

Hozzávalók:


Töltelék:
Az egy kiló almát meghámoztam, majd lereszeltem, citromlével meglocsoltam, hogy ne barnuljon nagyon meg. Egy-két evőkanál cukor kell csak rá, az almától függően, nem kell édesnek lennie. Ízlés szerinti fahéj, én egy teáskanállal tettem rá.
Az almát a fahéjjal és a cukorral összepároltam, de nem szárítottam ki, épp csak elföjje a levét.
Csokoládé öntet a Szakácsok könyvéből:
250 ml víz
70 g cukor
130 g étcsokoládé összetörve
125 g tejszín
Felforralom a vizet, majd beleöntöm a cukrot, a csokoládét és a tejszínt. Néhány percig forralom, míg a belemártott kanalat szépen bevonja.
Karamell öntet:
200 g cukor
70 ml víz
1 mk. ecet
1 dl tejszín
A vizet és a cukrot felforralom, majd beleöntöm az ecetet is, majd addig karamelizálom, míg a megfelelő színt eléri. Leveszem a tűzről és belekeverem a tejszínt is. Óvatosan, mert nagyon felhabzik!
Tálaláskor a palacsintát megkenem az almás töltelékkel, két végét visszahajtom, majd feltekerem. Egyik felét csokoládé, másik felét karamell öntettel vonom be.