egy 20×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
8 dkg por cukor
3 dkg zsír
1 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál szalalkáli
szükség szerint tej
A töltelékhez:
3 tojás sárgája
6 csapott evőkanál liszt
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg por cukor
20 dkg vaj
20 dkg babapiskóta(15 db)
A babapiskóták locsolásához:
1 evőkanál rum
1 dl tej
Az alsó lap megkenéséhez:
2 evőkanál meggylekvár vagy rumos tej
A mázhoz:
3 tojásfehérje
20 dkg por cukor
1 teáskanál rumaroma
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 cipót formálunk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd vajazott tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a tejből, a cukrokból, a lisztből és a tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverjük.
A sütemény összeállítása: az alsó lapot vékonyan lekenjük lekvárral, kirakjuk a babapiskótával, a babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, elsimítjuk. Befedjük a másik lappal.
A máz hozzávalóit gőz felett felverjük, majd a süti tetejére kenjük, késsel kissé cirókázhatjuk a tetejét.