Szedres chiffon pite

Hozzávalók:


Chef Cricket
Az első chiffon tortát 1927-ben Harry Baker alkotta meg. 20 évig őrizte a receptjét.
A schiffon krémek rendkívül könnyűek, habosak.
Ez a recept egy fantasztikus szedres variáció.
Szedres chiffon pite

Hozzávalók
Kéreg:
17 dkg keksz
4 ek vaj olvasztott

Töltelék:
2 evőkanál víz
1,5 tk zselatin
45 dkg szeder
10 dkg cukor
1 tk reszelt lime héj
1 ek frissen facsart lime lé
csipet só
3 db tojásfehérje, szobahőmérsékletű

Díszítés:
1,2 dl tejszín
1 ek cukor
7 dkg szeder (mintegy 1/3 csésze)

Elkészítés
Tészta:
A morzsává darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk erősen egy 22 cm-es piteforma aljába, és oldalára.
Süssük 10 percig 160°C-ra előmelegített sütőben, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
A szedret a cukor felével, a csipet sóval, lime levével és héjával kis lángon főzzük pépesre közepes lángon, majd vegyük vissza a hőfokot és kicsit sűrítsük be (kb. 10 perc).
Szitán, szűrön passzírozzuk át, és azonnal keverjük hozzá a zselatinnal összekevert vizet.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Verjük kemény, fényes habbá a tojásfehérjéket a cukorral.
Habverővel óvatosan keverjük a szedres keverékhez először a fehérje hab felét, majd a másik felét.
Töltsük be a formába, és tegyük minimum 1 órára a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt díszítsük a cukorral felvert tejszínhabbal, és szederrel.

Forrás: http://www.chow.com/recipes/30424-blackberry-chiffon-pie
TetszikTetszik · · Megosztom · 2013. július 29.
Ez 42 embernek tetszik.
44 megosztás

Elkészítés:


Chef Cricket
Az első chiffon tortát 1927-ben Harry Baker alkotta meg. 20 évig őrizte a receptjét.
A schiffon krémek rendkívül könnyűek, habosak.
Ez a recept egy fantasztikus szedres variáció.
Szedres chiffon pite

Hozzávalók
Kéreg:
17 dkg keksz
4 ek vaj olvasztott

Töltelék:
2 evőkanál víz
1,5 tk zselatin
45 dkg szeder
10 dkg cukor
1 tk reszelt lime héj
1 ek frissen facsart lime lé
csipet só
3 db tojásfehérje, szobahőmérsékletű

Díszítés:
1,2 dl tejszín
1 ek cukor
7 dkg szeder (mintegy 1/3 csésze)

Elkészítés
Tészta:
A morzsává darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk erősen egy 22 cm-es piteforma aljába, és oldalára.
Süssük 10 percig 160°C-ra előmelegített sütőben, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
A szedret a cukor felével, a csipet sóval, lime levével és héjával kis lángon főzzük pépesre közepes lángon, majd vegyük vissza a hőfokot és kicsit sűrítsük be (kb. 10 perc).
Szitán, szűrön passzírozzuk át, és azonnal keverjük hozzá a zselatinnal összekevert vizet.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Verjük kemény, fényes habbá a tojásfehérjéket a cukorral.
Habverővel óvatosan keverjük a szedres keverékhez először a fehérje hab felét, majd a másik felét.
Töltsük be a formába, és tegyük minimum 1 órára a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt díszítsük a cukorral felvert tejszínhabbal, és szederrel.

Forrás: http://www.chow.com/recipes/30424-blackberry-chiffon-pie
TetszikTetszik · · Megosztom · 2013. július 29.
Ez 42 embernek tetszik.
44 megosztás