Szedres- citromkrémes szelet

Hozzávalók:


20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 tojás
Harmad csomag sütőpor
20 dkg liszt
Krém:
1 csom. vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg puha vaj
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
15 dkg szeder+ a tetejére

Elkészítés:


1. A tézstához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. Egy kenyérformát kivajazunk és kilisztezünk, a tésztát beletöltjük.
2. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, majd 160 fokra mérsékelve 30 percig sütjûk. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából, majd vízszintesen ketté vágjuk.
3. A pudingot a szokásos módon megfőzzûk, majd egy tálcára kiöntve kihűtjük. A puha vajjal, a citrom héjával és levével kihabosítjuk.
4. A krém felét az alsó lapra kenjük, belenyomkodjuk a szederszemeket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A maradék krémmel körbekenjük, lehűtjük, szederszemekkel díszítjük.