Hozzávalók
» 12 dkg liszt
» 1/2 tk cukor
» só
» 6 dkg vaj
» 1 tojás
» Töltelék:
» 25 dkg gyümölcs - pl.: szeder, őszibarack, szilva
» 1 nagy csipet fahéj
» 1 nagy csipet őrölt gyömbér
» 1 nagy csipet szegfűszeg
» 1 teáskanál cukor
» 1 dkg vaj
A tésztát érdemes robotgéppel összeállítani: a lisztet és a cukrot beletesszük egy késes aprítóba, hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, majd a gépet néhányszor elindítva összekeverjük az anyagokat. Hozzáadjuk a tojást és a csipet sót, elindítjuk még néhány másodpercre a gépet, és a tészta készen is van. Folpackba csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőben.Amikor lehűlt, lisztezett deszkán egy milliméter vastag kört nyújtunk belőle, a szélén néhány centis sávot szabadon hagyva rápakoljuk a gyümölcsdarabokat.
Megszórjuk őket egy kevés cukorral vagy bármilyen édesítőszerrel, a fűszerekkel, rakunk rá 2-3 darabka vajat, majd a tészta üresen maradt részét felhajtogatjuk a gyümölcsökre.
Ezután 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük a süteményt.