Szilvalekváros sütemény

Hozzávalók:


- 4db tojás
- 15 dkg cukor
- 9 dkg vaj
- 4 nagy evőkanál házi szilvalekvár
- 10 dkg darált dió (Teller-cake-nél mandula)
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat, a cukor kivételével, egy tálba összekeverjük.

A tojásokat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, és a lekvárt is. Hozzáadjuk a a szárazanyagokat is és simára keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (24x32 cm) simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Amikor kihűlt a tészta, a máz hozzávalóit összemelegítjük és a tésztára simítjuk.

Ha megszáradt a máz, 3x7 cm-es, hosszúkás szeletekre vágjuk.