3 tojás
15 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
5 evőkanál szilvalekvár
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
fél evőkanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
szilvalekvár
olvasztott csokoládé
Ha sűrű a lekvár, vízzel felhígítom. A tojásokat a cukorral, a sóval és a fahéjjal habosra kikeverem. Hozzáadom a vajat és a lekvárt, majd a végén a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű (24 × 22 cm-es) tepsibe öntöm, és 160-170°C-on megsütöm. Sülés után a tetejét azonnal megkentem szilvalekvárral, és amikor kihűlt a tészta, csokoládét olvasztottam a tetejére.