Szilvás galette

Hozzávalók:



a tésztához:
25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
1/4 teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 evőkanál hideg víz
a töltelékhez:
5 dkg cukor
2 tojásfehérje
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál szeletelt mandula, lazán összetörve
4 nagy ringlószilva
a tetejére:
1 tojásfehérje
1 evőkanál barna cukor

Elkészítés:


krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és rákenjük a krémet úgy, hogy a szélén 4 cm-es sávot szabadon hagyunk. A szilvát felszeleteljük, és elosztjuk a krémen. A tészta széleit felhajtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk a barna cukorral. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.