Szilvás habos sütemény

Hozzávalók:


21x33cm-es tepsihez

kb 80 dkg szilva
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 dl tej
5 tojás
12,5 dkg vaj vagy margarin
32 dkg porcukor (12 dkg a tésztába + 20 dkg a tojásfehérjéhez)
3 ek cukor
1/2 tk fahéj
1 tk citromlé
csipet só

Elkészítés:


A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, megforgatjuk a fahéjas cukorban.
A tojássárgákat habosra keverjük a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal.
Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180C-ra.
A közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával, kb 35-40 percig sütjük. (tűpróba!)
A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150C-ra mérsékelve visszatesszük a sütőbe, további 15-20 percre.
A hab inkább csak száradjon!
Világosra sütjük.
Ha kicsit kihűlt, vizes késsel szeleteljük.