Szilvás kelt pite

Hozzávalók:


Hozzávalók: 24x36 cm-es tepsihez

250 g finomliszt
250 g rétesliszt


20 g élesztő
50 g olvasztott vaj
300 ml tej
60 g cukor
1 csipet só
reszelt citromhéj

A töltelékhez:
600g szilva
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:


szilvákat megmossuk, felezzük. Megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd szűrő segítségével lecsurgatjuk.
A tésztához az élesztőt 1 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős keveréket majd a maradék langyos tejet is, hogy lágy, galuskaszerű tésztát kapjunk. Fakanállal alaposan kidolgozzuk, amíg egynemű és hólyagos nem lesz.
Lefedve duplájára kelesztjük. Ha megkelt, 1-2 percig fakanállal újra verjük, és olajjal kikent tepsibe simítjuk a tésztát. Tetejét kirakjuk a fahéjas szilvával, és még 30 percet kelesztjük a tepsiben.
200 fokra melegített sütőben, 35-40 percig sütjük, amíg a teteje is meg nem pirul. Tálcára borítjuk, és ha langyosra hűlt, szeleteljük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.