Szilvás krémes szelet

Hozzávalók:


1 kg szilva
9 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt
1 evőkanál
Krém:
1 kg szilva
9 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:


A szilvákat kimagozom, és egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral, vajjal megkenem, szórok rá egy marék zsemlemorzsát, majd a félbevett szilvákat a lyukas részükkel felfelé belerakom. Megszórom egy jó nagy kanál cukros fahéjjal. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből habot verek egy kanál cukorral, a sárgáját a többi cukorral jól kikeverem, aztán bele a liszt, keverem, és végül a fehérje hab. Kétharmadát a szilvákra öntöm, szépen elsimítom. A maradék krémbe teszek egy kanál kakaóport, összekeverem, és a tetejére öntöm, kicsit meg is lehet cirmozni. Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütöm. Egy lapra, vagy nyújtódeszkára borítom, és leveszem róla a sütőpapírt. Hagyom hűlni, közben elkészítem a krémet.

A pudingból, a cukorból és a tejből egy sűrű krémet főzök, majd félreteszem hűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem, hozzáadom a porcukrot, ezzel is jól elkeverem, aztán apránként beleadagolom a langyos pudingot. A krémet a szilvák tetejére simítom, végül megszórom reszelt csokival. Mikor már jól meghűlt, szeletelem.