A képek segítségével a torta elkészítésének technikát szeretném bemutatni.
Szükségünk lesz hozzá:
- egy adag fehér krémre
- 4 tortalapra
A lapok legyenek elég vastagok, hogy a szív forma jól kirajzolódhasson!
2 x 2 lappal dolgozzunk. Kenjük meg őket krémmel, így kaptunk két fél tortát.
1. kép
Jelöljünk ki egy kör alakot mindkét fél torta felületén. Ehhez a képen látható módon használhatunk 2 fogpiszkálót, ami egy zsinórral van összekötve.
2. kép
Az alsó félből faragjunk ki egy tölcsérformát, melynek az alsó csúcspontja kb. 2 cm távolságra legyen a tortalap aljától.
A felső félből is faragjuk ki a tésztát, de a faragás oldalfala kevésbé legyen meredek, mint előző esetben. A tölcsér közepére a kifaragott tésztából töltsünk vissza egy kúpot(a képen a hátsó rész).
3.kép
A kinyert tésztát morzsoljuk össze, piros ételfestékkel színezzük, keverhetjük pl. málna vagy ribizli lekvárral, és piros bogyós gyümölcsökkel. Töltsük meg ezzel a töltelékkel a két fél torta mélyedéseit. Egy réteg krémmel a szélein, borítsuk össze a két felet. Vonjuk be a tortát kívülről is krémmel, díszítsük tovább tetszés szerint.