25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 db citrom reszelt héja
20 dkg cukor
3 tojás
2,5 dl tej
10 dkg vaj
50 dk túró
2 tasak vaníliás cukor
1,5 dl tejföl
2 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral és a cukorral. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, a tojással és 5 dkg olvasztott vajjal. Kivajazunk egy 20x30-as sütőformát (én kerámiát használtam) és beleszórjuk a lisztes keverék felét. Erre rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat. A túrót a vaníliás cukorral és a citromhéjjal elkeverjük és rámorzsoljuk egyenletesen a lisztes rétegre. A túróra rászórjuk a mazsolát, majd meghintjük a lisztes keverék másik felével. A tetejére ráöntjük a tejes egyveleget, és addig rázogatjuk az edényt amíg a sütemény tetejét teljesen bevonja a tejes keverék. Ezután a tejfölt elkeverjük két evőkanál cukorral és a sütemény tetejére kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Langyosan tálaljuk, de hidegen is kitűnő.