Sztracsatella szelet ( sütés nélküli)

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 liter tej, 2 dl búzadara, 2 dl cukor / lehet egy kicsivel kevesebb is.../, 2 tojás sárgája, csipet só, kb. 30 db. puha, cukros tetejű babapiskóta, 12 . 5 dkg vaj vagy margarin, 1/2 l tejszín, 1 tábla jóféle keserű csokoládé, 1 evőkanál keserű kakaópor.

Elkészítés:


A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverve, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal. Ezzel kész is a krém. Míg hűl a krém, addig a tejszínt kemény habbá verjük és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük. Most következhet a sütemény összeállítása: Egy kb. 20 x30 cm méretű tepsit kirakunk tejben megforgatott babapiskótával, erre kenjük rá a fele mennyiségű krémet, majd erre kerül a fele mennyiségű csokireszelékes tejszínhab. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jön, majd a maradék krém, és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a keserű kakaóporral és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. 4-5 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Kockára vágva tálaljuk.