100 g vaj, hidegen, kockára vágva
250 g liszt
csipet só
½ tk vanília
100 g porcukor
1 db tojás
100 g étcsokoládé
A vajat morzsoljuk össze a liszttel, szitáljuk hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a sót, a vaníliát és a tojást.
Gyúrjunk belőle sima tésztát. Formáljunk belőle egy golyót, csomagoljuk be fóliába és hagyjuk pihenni a hűtőben fél órát.
Zsírpapír vagy folpack között nyújtsuk a tésztát 7 mm vastagságúra, és egy késsel vágjuk ki a jellegzetes teafilter formákat. Tegyük őket zsírpapírral bélelt sütőlapra, szúrjuk ki a cérnaszála helyét ahol majd fel tudjuk kötni, pl. egy szívószál segítségével.
Előmelegített 180 ° C hőmérsékletű sütőben kb. 15-16 perc alatt sül készre. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felemelnénk a sütőlapról.
Mártsuk a végeiket olvasztott csokoládéba, tegyük őket a dermedésig zsírpapírra.
Fűzzünk cérnát át a lukon, ragasszunk rá papírt, mint ahogyan az az eredeti filtereken is van.