Tejben, vajban sült csirkecomb

Hozzávalók:


Hozzávalók:

4 db csirkecomb
1 cs szeletelt sajt
10 dkg reszelt sajt
2,5 dl tej
3 dk vaj

őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A combok bőre alá fektetni a szeletelt sajtot, majd a hús mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezni.
Ezután a tepsibe egymásmellé helyezni, majd aláönteni a tejet.

A vajat apróra felkockázni és a combok tetejére rakni. (én egy kicsit újjal rányomkodtam a bőrre a vajat)
A fokhagymát vékonyra felszeletelni, majd a hús köré szórni.

A tepsit alufóliával lefedni, majd előmelegített sütőbe helyezni és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára párolni.

Ezután a fóliát levéve a combokat reszelt sajttal ízlés szerint megszórni, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra, ropogósra sütni.

Sütés közben a tejből egy finom, fűszeres szaft lesz.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet, és salátát kínálhatunk hozzá. Én petrezselymes krumplival és tejfölös uborkasalátával tálaltam, és nagyon finom volt.
You might also like:
Hétvégi receptajánló!!! Tejfölös-citromos sült csirkecomb ...
Hétvégi receptajánló!!! Fűszeres túróval töltött csirkecomb.
Hétvégi receptajánló!!! Töltött csirkecomb rizzsel és ...
Linkwithin