Tejfölkrémes meggyes pite

Hozzávalók:


- 25 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- csipetnyi só
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál tej
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor

+ 1,25 kg meggy

A tetejére:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejföl

Elkészítés:


1. A megmosott, leszárazott meggyet kimagozzuk, szűrőn lecsöpögtetjük.
2. A vajat (vagy a margarint) a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a csipet sót, a fahéjat meg a tejet. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet is és összedolgozzuk. (Nem kell megijedni, sűrű tésztát kapunk.)
3. A tésztát vajjal vékonyan kikent tepsibe egyengetjük, majd a tetejét egyenletesen kirakjuk a meggyel. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 5-8 percig elősütjük.
4. Közben a tojást a cukorral simára keverjük, belevegyítjük a tejfölt is. A süteményt kivesszük a sütőből, ráöntjük a tejfölös krémet, és ugyanazon a hőfokon továbbsütjük még kb. 20 percig. (a sütési idő sütőfüggő - hagyományos sütőben több ideig kell sütni) Nem baj, ha a tetején a tejfölös réteg esetleg picit megpirul, úgy talán még finomabb - csak vigyázzunk, a tészta alját ne égessük meg.
5. Szeletelve tálaljuk.

Tipp:
Lehet fele mennyiségből is készíteni a süteményt, de akkor kisebb tepsiben készítsük.
.