Tejfölös torta málnával

Hozzávalók:


Tészta:
125 g túró
65 g cukor
5 ek tej
5 ek olaj
200 g liszt
1 tk sütőpor

vaníliás cukor
Töltelék
300 g tejföl (20% zsírtartalmú)
65 g cukor
2 tk étkezési keményítő
2 db tojás
1 cs vaníliás cukor
250-300 g málna (vagy bármilyen bogyós gyümölcs)

Elkészítés:


Tészta:
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral.
A többi hozzávalót keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes részt, gyúrjuk össze, fedjük le fóliával.

Töltelék
Keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a több hozzávalót is, a gyümölcs kivételével.
Egy 24 cm-es átmérőjű kerek tortaforma alját béleljük ki zsírpapírral, vajazzuk és lisztezzük ki.
Nyújtsuk ki a tésztát, az átmérője legyen nagyobb, mint a tortaforma, béleljük ki vele a formát.
Szórjuk a gyümölcsöt az aljára, öntsük rá a tejfölös krémet.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 50 percig (tűpróba).